Nieuws

Er is altijd wel iets nieuws te melden over onze praktijk. We proberen de website zo up-to-date mogelijk te houden.

De dagen worden heel snel korter, kouder, natter en donker. Voor veel mensen aanleiding tot een somber gevoel of een herfstdip.
Lees verder op onze website.

De ups en downs van een huwelijk lijken invloed te hebben op de bloeddruk, het cholesterolgehalte en gewicht van mannen.
Lees verder op onze website.

Met de winter voor de deur zal het niet lang duren tot de eerste griepgolf uitbreekt. Er zijn ook veel mensen verkouden. Is het eigenlijk veilig om dan door te gaan sporten?
Lees verder op onze website.

Het Erasmus MC in Rotterdam begint als eerste ziekenhuis in Europa met het inwendig bestralen van borstkankerpatiënten.Het grote voordeel van die behandeling is dat een patiënt na een behandeling van een uur klaar is.
Lees verder op onze website

Regelmatig hardlopen werkt goed tegen werkgerelateerde vermoeidheidsklachten. Dat blijkt uit het onderzoek van de Radboud Universiteit. De onderzoeker vergeleek bijna 200 proefpersonen verdeeld over 2 groepen.

Nederlanders slapen vaak genoeg, maar niet goed. Die conclusie uit het onderzoek van de Hersenstichting bereikte de headlines deze week.

Lees verder op onze website.

Volgens gedragsdeskundige Natalie van de Wal is lachen evolutionair gezien bedoeld om sociale binding aan te gaan. "Bij apen is lachen daar nog steeds voor bedoeld", zegt van der Wal. Maar voor mensen is lachen vooral heel erg leuk. Het maakt ons blij en is bovendien gezond.

Lees verder op onze website.

De medische beroepsgroep moet veel actiever aan de slag met gezondheid, preventie en leefstijladvisering. Daarvoor pleit Willem van Mechelen bij zijn afscheid als onderzoeksdirecteur bij VUmc.
Lees verder op onze website.

De manier waarop we de gezondheid van patiënten benaderen moet veranderen, vinden Institute of Positive Health en Patiëntenfederatie Nederland (NPCF). Beide organisaties pleiten voor een benadering waarin de patiënt centraal staat en we ons afvragen hoe we zijn gezondheid kunnen bevorderen.

Lees verder op onze website.

Na lange tijd van voorbereidingen zijn dinsdag 5 september de eerste materialen voor de nieuwbouw gebracht.
We houden u op de hoogte van de vorderingen.

Pagina's